Ingrediente:
1 kg jumate de zahar,4 pahare cu apa,100 g de alcool,8 kg fructe,8 g de acid salicilic.
Mod de preparare:
Topim zaharul in apala foc mic.Punem cratita pe foc si dupa ce a dat siropul in fiert se da la o parte si se adauga acidul salicilic dizolvat in alcool.
Alegem fructe proaspete nevatamate si nu prea coapte(visine,caise,prune,piersici).Le spalam si le scurgem de apa.
Punem cratita cu sirop pe foc iar cand da in clocot punem fructele,atatea ,cat sa le cuprinda siropul.
Le tinem pana incepe siropul sa fiarba iarasi,scoatem repede fructele cu o lingura cu gauri,le asezam in borcan si procedam la fel treptat cu restul de fructe.
Deasupra turnam siropul strecurat ,legam borcanul cu hartie celofan sau cu pergament si se pastreaza la rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu