Ingrediente:
La o farfurie pllina de capsuni,1 kg de zahar,zeama de la o lamaie,1 litru de apa.
Mod de preparare:
Spalam capsunile si le tinem o ora i apa.Le scoatem cu lingura cu gauri,se pun intr-o sita si se moaie cu totul de cateva ori,intr-un castron cu apa rece,care se schimba de doua ,trei ori.Lasam api cateva minute pe sita,sau se pun pe un prosop uscat sa se scurga de apa.
Trebuie sa umblam usor cu capsunile,casa nu se sfarame.Punem apoi intr-un castron un rand de capsuni,unul de zahar tos,repetand pana se termina capsunile.Acoperim cu un strat gros de zahar ,deasupra stoarcem zeama de la o jumatate de lamaie,apoi lasam sa stea la loc racoros,de cu seara pana dimineata.
Turnam totul intr-o cratita smaltuita,tinem intai lafoc mic pana se topeste tot zaharul apoi dam focul mai iute.Amestecam usor din cand in cand cu dosul lingurii sau se misca putin cratita iar cand da in clocot,se ia spuma.Adaugam zeama de la inca o jumatate de lamaie si se lasa sa fiarba pana se leaga.
Tot timpul trebuie sa supraveghem dulceturile,deoarece se ard usor pe fund si dau repede in foc.Ca sa verificam daca este gata punem cativa stropi de sirop pe o farfurioara ,iar daca este suficient de legat ,dam cratita de pe foc si rasturnam dulceata intr-un castron si acoprim cu o carpa uda.Spalam borcanele si le punem la uscat.Cand s-a racit dulceata,o turnam in borcane si le legam cu hartie pergament.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu