sâmbătă, 2 noiembrie 2013

Cataif cu Frisca

Ingrediente:

Un aluat de taitei,2 linguri de unt topit,sirop din 1 pahar cu apa,150 g de zahar,vanilie,frisca batuta.

Mod de preparare:

Facem o foaie ca pentru taitei,iar ca sa fie mai fini,aluatul il facem fara apa iar foaia o intindem subtire si se taie foarte fin.De preferta este sa pregatim taiteii cu o zi inainte ca sa aiba timp sa se usuce.
Punem o lingura plina de untintr-o tigaie cu coada.Cand untul e fierbinte punem taiteii sa se rumeneasca ,intorcandu-i usor cu furculita ca sa nu se sfarame.

Ii asezam apoi intr-o tava cu furculita ,astfel incat sa formeze un strat egal.Turnam deasupra un sirop clocotit ,nu prea legat,facut din apa,cu zahar si vanilie.

Ii damm la cuptor pana se absoarbe tot siropul iar cataiful este bine prins.Dupa ce se raceste se taie in patrate de 5 cm si se scot cu un cutit lat sa nu se sfarame.
Intindem frisca batuta cu zahar intr-un strat gros peste bucatile scoase din tava.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu