miercuri, 2 octombrie 2013

Varza Umpluta

Ingrediente:

1 varza mijlocie
500 de grame de carne
2 linguri de unt
1 ceapa mica
1 ou
sare
piper


Pentru sos

1 lingura de unt
1 lingura de faina
2 cesti de zeama de carne
2 linguri de bors
1 lingura de bulion
3 linguri de smantana
sare


Alegem o varza,ii curatam frunzele de pe margine apoi desprind frunzele mari si se taie de la fiecare cotorul.Oparim 10 minute  intr-o oaa clocotita .Se scurg si se aseaza pe un fund de lemn astfel ca o frunza sa vina la jumatatea celeilalte.

Dm carne prin masina si prjim ceapa cu o lingura de unt.Inabusim picurand cu putina apa,adaugam sare,piper si ou.Asezam tocatura peste foi.Se face un sul,iar foile de la capetele sulului se intorsc inauntru.Asezam intr-o cratita cu o lingura de unt.

Dam la cuptor ca sa prinda culoare.Adaugam un sosfacut dintr-un rantas de faina  cu zeama de carne sau apa,2 linguri de bors si putin bulion.Lasam sa fiarba incet.

La sfarsit adaugam cateva linguri de smantana.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu