Ingrediente:
1 varza mijlocie
500 de grame de carne
2 linguri de unt
1 ceapa mica
1 ou
sare
piper
Pentru sos
1 lingura de unt
1 lingura de faina
2 cesti de zeama de carne
2 linguri de bors
1 lingura de bulion
3 linguri de smantana
sare
Alegem o varza,ii curatam frunzele de pe margine apoi desprind frunzele mari si se taie de la fiecare cotorul.Oparim 10 minute intr-o oaa clocotita .Se scurg si se aseaza pe un fund de lemn astfel ca o frunza sa vina la jumatatea celeilalte.
Dm carne prin masina si prjim ceapa cu o lingura de unt.Inabusim picurand cu putina apa,adaugam sare,piper si ou.Asezam tocatura peste foi.Se face un sul,iar foile de la capetele sulului se intorsc inauntru.Asezam intr-o cratita cu o lingura de unt.
Dam la cuptor ca sa prinda culoare.Adaugam un sosfacut dintr-un rantas de faina cu zeama de carne sau apa,2 linguri de bors si putin bulion.Lasam sa fiarba incet.
La sfarsit adaugam cateva linguri de smantana.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu