miercuri, 2 octombrie 2013

Parjoale Moldovenesti

Ingrediente:

1 kg de carne macra sau tocata
1 ceapa mijlocie
o felie de paine
1 morcov
1 cartof
1 ou
sare piper
verdeata tocata
2 linguri de pesmet
100 grame de ulei sau untura


Parjoalele le putem face din carne de porc,vaca sau de miel.Daca avem carne macra,o dam prin masina de tocat.Dam prin masina si ceapa,prajita,miezul de paine de la o felie groasa cat doua degete,muiata in apa si stoarsa.Este bine ca tocatura sa mai fie data inca o data prin masina.

Ca parjoalele sa fie mai pufoase adaugam un morcov si un cartof crud,pe care le dam prin masina o data cu carnea.Adaugam un ou ,sare,piper,patrunjel si marar tocat fin.

Separat ,pregatim pesmetul,luam cu lingura din tocatura,facem in mana perisoare rotunde,pe care le dam in pesmete si apoi le turtim pe fund si le dam forma dorita.

Incingem uleiul in tigaie,e de preferat sa punem untura,si prajim parjoalele si pe o parte si pe alta.

Fierbinti sunt mai delicioase.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu