joi, 19 septembrie 2013

Prajitura Televizor

400 de grame faina,100 gr untura sau 150 gr de margarina,1 ou intreg,1 vf de cutit amoniac,150 gr zahar,1 lg de cacao si smantana o cutie mica.Se face un aluat si se imparte in 2 foi care se coc pe dosul tavii.

BLAT

4 galbenuse se freaca cu 250 g zahar.Se adauga pe rand 10 lg de apa,1 vf cutit de amoniac stins in otet,200 gr faina,coaja si zeama de lamaie,albusele batute spuma.Se coacein tava tapetata cu faina.




Crema

3 lg de faina se pun la fiert cu 5 lg de zahar si 500 ml de lapte.Cand se ingroasa si se da la rece.Dupa ce s-a racit se adauga 200 gr de unt frecat cu spuma.

Foaie-gem macese-blat-crema-foaie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu