Ingrediente:
-1 crap de 1,5 kg
-1 ceapa
-zarzavat de supa
-1 paharel de otet
-2 l apa
-1 frunza de dafin
-sare
-5 boabe de piper
Curatam pestele de solzi si scoatem osul amar de la cap.Il curatam inauntru si il spalam.Fierbem pestele in aa cu un morcov,o ceapa,o radacina subtire de patrunjel,cateva felii de cartofi ,o frunza de dafin sare si piper boabe.Pestele va fi mai gustos daca adaugam la fiert putin otet sau vin alb.Inainte de a pune la fiert pestele il oparim cu 4,5 linguri de otet ca sa pastreze culoarea albastruie a pielitei.Acest otet il putem adauga apoi la fiert.Dupa ce este gata fiert zarzavatul introducem si pestele.In momentul in care punem pestele la fiert apa nu trebuie sa mai fiarba caci daca pestele e cuprins brusc de caldura prea mare pielea se va strange si carnea se desface.Pestele este fiert atunci cand tragand de o inotatoare se desprinde usor.Pestele Rasol sevit rece se lasa sa se raceasca in apa.Il asezam apoi cu grija in farfurie ca sa nu se sfarame si imprejur ii punem zarzavatul fiert si frunze erzi de patrunjel sau felii de lamaie.Se serveste cu maioneza sau cald cu sos de unt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu