Ingrediente:
7 galbenusuri, ¾ pahar zahar pudra, 20 g sare de amoniac bine pisat, ½ pahar unt topit, vanilie, făină cat cuprinde, marmelada dupa gust, cateva nuci sau migdale taiate, 1 ou întreg.
Preparare:
Frecam zaharul şi untul pana se fac spumă. Adaugam galbenuşurile,unul cate unul, amoniacul, vanilia, şi la sfîrşit faina.Framantam un aluat moale şi lasam sa se odihnească 20 min .Impartim aluatul în 3-4 părţi si se întind foi groase de 1 cm.Asezam în forma de tort o foaie,ungem cu un strat de marmelada,punem pe deasupra a doua foaie şi ungem din nou cu marmelada. Se procedează astfel pana se aşază si ultima foaie. Aceasta se unge cu un ou batut şi se presara cu nuci sau cu migdale taiate. Punem la cuptor şi lasam să se coacă la foc potrivit timp de 30 min.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu