Blatul:
200 g de faina,6 oua,150 g zahar,150 g miez de nuca macinata fin,100 g de ciocolata,50 g de margarina,1 plic zahar vanilat,jumate lingurita de sare.
Crema:
200 g de ciocolata,200 g miez de nuca sfaramata,200 g margarina,50 g de frisca,1 galbenus de ou,2 lg de lapte,1 plic de zahar vanilat,1 lgt de scortisoara.
Siropul:
100 g de zahar,100 ml de apa,4 lg de rom,1 plic de vanilie.15 minute se amesteca pe foc.
Glazura:
200 g ciocolata,50 g margarina,2 lg de lapte.
Pentru blat se freaca margarina cu zaharul,se adauga ouale,miezul de nuca,ciocolata topita,vanilia si sarea.Se amesteca cu telul 15-20 de minute.
Se adauga treptat faina si se amesteca usor.Se coace 30-40 de minute la foc potrivit si se taie apoi in 3 foi.
Crema:Ingredientele se amesteca la foc mic ,cand e rece crema se intinde in mod egal pe feliile de blat siropate.Deasupra se presara nuca taiata marunt.
Glazura,se topeste ciocolata,se adauga margarina si laptele,apoi se toarna glazura pe suprafata tortului si se uniformiseaza.
Inainte sa servim ,tinem la rece 2,3 ore.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu