joi, 7 noiembrie 2013

Risotto cu Dovleac si Branza

Ingrediente:


2 linguri ulei de masline extravirgin
6 salote tocate
2 catei de usturoi zdrobiti
500 g dovleac placintar descojit, fara seminte si taiat cubulete
400 ml bulion de legume
200 g orez pentru risotto
200 g ciuperci castanii
250 ml vin alb sec
1 lingura rozmarin proaspat tocat
225 g branza taleggio curatata de coaja si taiata cubulete
sare si piper
 cateva fire de rozmarin proaspat pentru ornat


Mod de preparare:

Incingem uleiul intr-o cratita mare, adaugam salotele si usturoiul si prajim 2 minute sau pana cand salotele incep sa se moaie. Adaugam dovleacul si se mai prajesc 10 minute, amestecand din cand in cand.
Apoi, se toarna bulionul de legume intr-o cratita si se pune pe foc pana cand incepe sa fiarba incet.Facem focul mic astfel incat bulionul sa ramana fierbinte.
Punem orezul peste dovleac si se prajeste 1 minut, amestecand. Se adauga ciupercile, apoi vinul alb si rozmarinul tocat. Se aduce la fierbere si se fierbe incet, amestecand des, pana cand se absoarbe aproape tot vinul.
Se adauga un polonic de bulion fierbinte si se fierbe la foc mic, amestecand des, pana cand se absoarbe. Se continua sa se toarne bulionul treptat, in acest fel, asteptand de fiecare data sa se absoarba inainte de a mai adauga. Dupa ce s-a turnat tot bulionul, orezul trebuie sa fie fraged dar inca tare, iar risotto trebuie sa aiba o textura cremoasa. Se pun sare si piper dupa gust.
Se ia risotto de pe foc. Se adauga branza si se amesteca usor pana cand incepe sa se topeasca. Risotto se serveste imediat, ornat cu fire de rozmarin proaspat.


sursa reader digest


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu