sâmbătă, 2 noiembrie 2013

Gogosi cu Crema de Vanilie

Ingrediente:

2 litri jumate  de apa,100 g unt proaspat,1 lingurita de zahar,un praf de sare,125 g faina,4 oua,si o crema de vanilie(vezi la creme).

Mod de preparare:

Punem untul intr-o cratita cu apa,sarea si zaharul.Cernem faina pe o hartie.Cand apa cu untul fierb,tragem cratita pe marginea aragazului ,turnam faina toata odata si amestecam repede cu o lingura de lemn.
Cand pasta nu mai are niciun cocolos se impinge iarasi pe foc,amestecand mereu,pana ce aluatul se desprinde de pe cratita.
Dam atunci intr-o parte,mai amestecam si cand incepe sa se raceasca ,adaugam ouale puse pe rand ,nu se pune oul urmator decat dupa ce primul a fost amestecaty bine cu aluatul.
Pasta trebuie sa fie suficient de moale astfel incat sa curga din lingura dar sa si pastreze forma acolo unde cade.
Turnam  compozitia intr-un cornet de hartie sau intr-un cornet special,punm pe tava de copt mici turtite de 3,4 centimetri diametru.Lasam distanta intre ele pentru a nu se lipi una de alta.
Dupa ce s-au racit,taiem deasupra un capacel,umplem cu crema de vanilie,punem putina frisca batuta sau ciocolata iar deasupra capacelul.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu