Ingrediente:
500 g de zahar,1 lingura de glucoza,rom sau vanilie.
Mod de preparare:
Punem intr-un castron de tabla zaharul cu apa rece cat sa-l cuprinda.Tinem la foc mic,amestecand usor pana ce s-a topit zaharul.Adaugam glucoiza,dam apoi castronul sau cratita la foc bun si lasam sa fiarba fara sa mai amestecam cu lingura.
Avem grija cand fierbe siropul ,sa stergem marginile pentru a dizolva broboanele de zahar ce se lipesc de peretii cratitei in timpul fiertului si care daca se usuca pot cadea inauntru si ar face sa se zahariseasca siropul.
Dam la o parte si stropim siropul cu cateva picaturi de apa ca sa nu prinda pojghita deasupra.
Lasam sa se raceasca si amestecam cu o vergea de lemn adaugand siropul din margine spre mijloc si frecand mereu,pana se albeste.
Glazura o putem pastra mai multa vreme intr-un borcan.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu