luni, 4 noiembrie 2013

Gelatina de Vanilie

Punem laptele sa fiarba cu vanilie si zahar.Batem intr-un castron ouale intregi ,peste care turnam incet laptele cu zaharul.Se strecoara,apoi asezam cestile pentru umplut  intr- tava destul de incapatoare,ca sa circule apa printre ele.
Umplem cu o lingura cestile  cat mai mult,deoarece crema scade la fiert.Turnam apoi apa clocotita in tava cu grija sa nu intre apa si in cesti.
Dam la cuptor,focul trebuie sa fie potrivit astfel incat apa,desi foarte fierbinte sa nu fiarba in clocote mari.Crema in cesti de marime obisnuita,tinem la cuptor cam 40 de miinute.Daca cestile sunt mai mici,le tinem mai putin.
Ca sa incercam daca este gata,scoatem o ceasca si o aplecam intr-o parte.Crema trebuie sa se tina,sa nu curga dar nici nu trebuie sa fie intarita.

Se servesc cu frisca,cu ciocolata rasa sau simple.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu