Ingrediente:
apa,120 g de zahar,vanilie,4 galbenusuri,200 g de unt proaspat.
Mod de preparare:
Punem sa fiarba intr-o cratita 3,4 minute apa cu zaharul.Adaugam siropul clocotit,dupa gust ,vanilie sau putina coaja de lamaie.Acoiprim si lasam astfel sa stea un sfert de ora.Frecam intr-un castron galbenusurile si adaugam siropul turnat incet.Punem la foc mic si amestecam mereu cu o lingura de lemn.Trebuie sa nu faca cocoloase.
Framantam putin ca sa se moaie untul,cu o lingura de lemn,sau se pune intr-o carpa si se apasa de cateva ori cu mana.
Impartim in bucati mai mici ,pe care le amestecam cu crema pe jumatate calda.Frecam pana devine spumoasa.Crema trebuie intrebuintata imediat ce este gata ,pentru ca se intareste la rece si se intinde greu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu