miercuri, 18 septembrie 2013

Tort de iaurt

Ingrediente

-iaurt de fructe 500 ml
-12 lg de zahar
-1 borcan mare de compot
-3 plicuri de gelatina alimentara
-500 ml frisca
-un blat de tort din comert
-2-3 portocale si ornamente de zahar

Preparare

Se amesteca iaurtul cu zaharul intr-un castron.
Fructele din compot se taie marunt cu zeama ,se pun la foc cu un plic de gelatina si se incalzeste pana se ingroasa putin.
Intr-o cratita de marimea blatului se aseaza portocale curatate si taiate rondele sau felii si peste ele se pune compotul cu gelatina.Se lasa sa se intareasca 30 de minute.

Se bate frisca cu mixerul pana se intareste apoi se adauga iaurtul amestecat cu zaharul si celelalte 2 plicuri de gelatina dizolvate in prealabil intr-o cana de apa pe foc si lasate la racit.Se omogenizeaza.Peste fructele gelatinate se pune blat,peste el jumatate din crema si jumatate din fructele taiate.Apoi al doilea blat se apasa putin apoi restul de crema si fructele.SE PUNE AL TREILEA BLAT(SE APASA)se lasa la rece pana a doua zi cand se rasoarna si se poate orna cu frisca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu